0

Shopping cart

0 items - 0,00 RON

Vreau cartea!

Yan Lianke a câștigat Premiul Franz Kafka pentru anul 2014 și a fost nominalizat pentru Premiul Internațional Man Booker în 2013. 

S-a născut în 1958 în provincia Henan, iar în prezent locuiește la Beijing. S-a format ca autor de texte propagandistice pentru Armata de Eliberare, dar a fost, la rândul său, „eliberat“ din funcție din pricina sarcasmului cu care a atacat regimul comunist chinez în romanele „Xia ri luo” (1994) și „Bucurați-vă de viață!” („Shouhuo”, 2004; Editura ALLFA, 2013). Geniul său satiric nu scapă cenzurii și face ca următoarele romane, „Wei renmin fuwu” (2005) și „Ding zhuang meng” (2006), să fie interzise în China.

A primit nenumărate distincții literare, printre care prestigioasele premii „Lao She“ pentru „Bucurați-vă de viață!” și „Lu Xun“ pentru vasta colecție de nuvele intitulată „Nian, yue, ri” (2000). A fost nominalizat la Premiul Man Asian 2011 pentru „Ding zhuang meng”. 

„Așa cum, pentru a trăi trebuie să te hrănești, trebuie și să scrii pentru a dovedi că mai exiști pe lumea asta, că mai sufli, că mai umbli, că te mai vezi cu prietenii și cititorii și că le mai împărtășești de ale tale. Că mai ai dorința și puterea de a sta de vorbă, ca de la suflet la suflet, cu cineva. Totuși, dacă va veni o zi în care n-o să mai scriu, asta n-o să însemne că am murit, ci pur și simplu că nu mai am dorința de a spune și a mă întâlni cu ceilalți; că nu mai vreau să ridic înspre lume acest glas al meu. Căci înfruntând această lume reală, sufletul mi-e însângerat.” (Yan Lianke)

 

Cărți de: Yan Lianke

Nu exista produse conform criteriilor selectate.