0

Shopping cart

0 items - 0,00 RON

Vreau cartea!

Tarun J. Tejpal este considerat unul dintre cei mai incisivi autori indieni contemporani și a fost tradus în peste douăsprezece limbi.
 
Tarun J. Tejpal s-a născut la Jalandhar, Punjab, în 1963. A urmat studii economice la Panjab University, după care s-a dedicat jurnalismului, scriind pentru The Indian Express, India 2000, India Today și The Financial Express. În 1995, a pus bazele cunoscutei publicații de știri Outlook, iar în 2000 a înființat revista de investigații Tehelka, reputată pentru opiniile critice la adresa guvernului și anchetele jurnalistice de mare impact. Datorită activității sale remarcabile și susținerii valorilor democratice, Tejpal a fost plasat în rândul celor mai importante voci din Asia (Asiaweek, BusinessWeek), dar și al membrilor de seamă ai elitei indiene (The Guardian), primind, în 2010, Premiul pentru Excelență în Jurnalism din partea Institutului Internațional de Presă. A debutat ca romancier în 2005 cu The Alchemy of Desire (Alchimia dorinței), care a avut un succes răsunător, aducându-i Premiul Millepages și o nominalizare la Premiul Femina, după care au urmat The Story of My Assassins (Povestea asasinilor mei, 2009; Editura ALLFA, 2016) și The Valley of Masks (2011), primite cu același entuziasm.
 
„Treaba unui scriitor e să ofere insuportabilul, să frustreze, să ne oblige să vedem ceea ce noi am încerca să vedem, dar am ocoli cu privirea. Treaba unui scriitor nu e să distreze sau să aline. Asta e treaba cinematografiei, televiziunii, religiei și politicii.“ - Tarun J. Tejpal

Cărți de: Tarun J Tejpal

Seteaza crescator

Seteaza crescator