0

Shopping cart

0 items - 0,00 RON

Vreau cartea!

Papa Francisc este al 266-lea papă al Bisericii Catolice.

Jorge Mario Bergogli s-a născut pe 17 decembrie 1936, în Buenos Aires, Argentina, părinții săi fiind imigranți italieni. Înainte de a alege calea preoției, a studiat chimie la Universitatea din Buenos Aires. A devenit preot în 1969 și a urcat în ierarhia bisericii, devenind arhiepiscop de Buenos Aires în 1998, iar apoi cardinal în 2001. Era cunoscut pentru simplitatea sa, preferând transportul public și stilul de viață modest. A fost ales în funcția de papă în martie 2013, după demisia predecesorului său, Papa Benedict al XVI-lea.

Este primul papă ales din afara Europei în aproape 1300 de ani, primul papă de origine latino-americană și primul papă iezuit din istoria Bisericii Catolice. A optat pentru numele papal „Francisc” în onoarea Sfântului Francisc de Assisi, cunoscut pentru modestia și milostivenia sa.

Papa Francisc se remarcă prin apelurile sale în favoarea săracilor și marginalizaților și pentru angajamentul său în probleme sociale, ecologice și de pace. Este un adept al dialogului interreligios și promovează reconcilierea și compasiunea în lumea contemporană.

Cărți de: Papa Francisc

Seteaza crescator

Seteaza crescator