0

Shopping cart

0 items - 0,00 RON

Vreau cartea!

Kingsley Amis (1922 – 1995) a fost un romancier, poet, critic literar și profesor englez, considerat unul dintre cei mai importanți scriitori britanici ai secolului XX și tradus în peste douăzeci de limbi. A scris douăzeci și șapte de romane, șase volume de poezii, o carte de memorii, numeroase povestiri, scenarii pentru televiziune și radio, precum și lucrări de critică literară.

Primul și unul dintre cele mai cunoscute romane ale sale, Lucky Jim (1954), a fost considerat de mulți un gest de susținere a „tinerilor furioși“, grup de autori englezi critici la adresa convenționalismului societății britanice cu care Amis însuși a fost asociat o vreme. Alte romane ale lui, scrise între anii 1950 și 1960, surprind scene de viață din Marea Britanie, adesea inspirate din propriile experiențe. La sfârșitul anilor 1960, începe să scrie și romane polițiste sub diverse pseudonime, inspirat fiind de seria James Bond a lui Ian Fleming.

Însă Kingsley Amis își schimbă semnificativ stilul după anii 1970, ajungând de două ori pe lista scurtă de nominalizări pentru Premiul Booker, cu Ending Up (1974) și Jake's Thing (1978), premiu pe care îl primește în 1986 pentru The Old Devils (Bătrânii ticăloși). Romanul a fost adaptat de Andrew Davies pentru un serial difuzat de BBC în 1992, cu John Stride, Bernard Hepton, James Grout și Ray Smith în rolurile principale.

„Dacă nu poți să enervezi pe cineva, atunci n-are niciun rost să scrii.“ - Kingsley Amis

Cărți de: Kingsley Amis

Seteaza crescator

Seteaza crescator