0

Shopping cart

0 items - 0,00 RON

Vreau cartea!

Jon McGregor este un scriitor britanic, autor de romane și proză scurtă, laureat al premiului IMPAC Dublin și nominalizat la Man Booker Prize. 

S-a născut în 1976 în Insulele Bermude și a crescut în Norfolk, Marea Britanie. A studiat producție și tehnologii media la Bradford University. Are un doctorat onorific la University of Nottingham. Romanul de debut, If Nobody Speaks of Remarkable Things (Dacă nimeni nu vorbește despre lucruri obișnuite, 2002), a fost nominalizat la Man Booker Prize și a primit mai multe distincții, printre care Betty Trask Prize și Somerset Maugham Award. În 2006, i-a apărut al doilea roman, So Many Ways to Begin (Atâtea începuturi), care a fost inclus pe lista lungă a Man Booker Prize. Pentru Până și câinii (Even the Dogs, 2010; Editura ALLFA, 2014), Jon McGregor a câștigat prestigiosul International IMPAC Dublin Literary Award. Deopotrivă „maestru al microficțiunii” (Debra Martens), a publicat proză scurtă în Granta, Prospect Magazine, The Guardian, The New Statesman, iar apoi în volum –  Așa ceva nu ți s-ar putea întâmpla niciodată (This Isn’t the Sort of Thing That Happens to Someone Like You, 2012; Editura ALLFA, 2016).

„Ca autor, e foarte periculos să-ți stabilești o agendă politică, pentru că vei sfârși prin a le impune personajelor propria ta perspectivă, în loc să lași povestea să își urmeze cursul firesc. Dar nu cred nici că ficțiunea ar trebui sa fie o zonă ferită de orice influență din sfera politicului. În Până și câinii am vrut ca povestea să aibă prioritate și să las chestiunile sociale să iasă la suprafață în mod firesc.” - Jon McGregor

www.jonmcgregor.com

Cărți de: Jon McGregor

Seteaza crescator

Seteaza crescator