0

Shopping cart

0 items - 0,00 RON

Vreau cartea!

Gonçalo M. Tavares este unul dintre cei mai importanți scriitori portughezi contemporani. A scris romane, eseuri, povestiri, poezii și piese de teatru, iar cărțile sale au fost publicate în peste 45 de țări. 

S-a născut în august 1970 la Luanda, în Angola, iar în prezent predă epistemologie la Universitatea din Lisabona. A debutat în 2001 cu un volum de versuri si de atunci a primit numeroase premii literare. Romanul „Jerusalém” (2004) a primit Premiul José Saramago, Prêmio Portugal Telecom de Literatura em Língua Portuguesa și Premiul LER / Millenium BCP. Mai mult decât atât, a fost inclus în ediția europeană a „1001 de cărți de citit într-o viață” – un ghid al celor mai importante romane ale tuturor timpurilor. În 2011, Tavares a primit prestigioasele Grande Prêmio da Associaçao Portuguesa de Escritores și Prémio Literário Fernando Namora.

Despre Tavares, laureatul premiului Nobel José Saramago declară cu umor: “Tavares nu are niciun drept să scrie atât de bine la vârsta de 35 de ani. Îți vine să îl pocnești și mai multe nu!”. Saramango are în continuare numai cuvinte de admirație pentru talentatul scriitor:  „Gonçalo M. Tavares a apărut pe scena literară portugheză înarmat cu o imaginație de o mare originalitate, care a spart toate tiparele tradiționale. Dacă adăugăm la asta o scriitură inventivă și îndrăzneață și o stăpânire perfectă a limbajului înseamnă că putem spune fără exagerare că există o perioadă înainte de Gonçalo M. Tavares și una după el“. 

www.goncalomtavares.blogspot.ro

Cărți de: Gonçalo M. Tavares

Nu exista produse conform criteriilor selectate.