0

Shopping cart

0 items - 0,00 RON

Vreau cartea!
Romanele, volumele de proză scurtă și eseurile lui Vila-Matas au fost traduse în peste 30 de limbi, iar opera sa a fost distinsă cu nenumărate premii.
 
Enrique Vila-Matas s-a născut la Barcelona în 1948. A studiat dreptul și jurnalismul. În 1968, a lucrat ca redactor al revistei de cinema Fotogramas, iar în 1970 a regizat două filme de scurt metraj. Anul urmator, în timpul armatei, a scris prima sa carte, „Mujer en el espejo contemplando el paisaje”. Întors la Barcelona, a colaborat cu revistele Bocaccio și Destino din postura de critic de film. Între 1974 și 1976 a locuit la Paris într-o mansardă închiriată de la Marguerite Duras, unde a scris al doilea roman al său, „La asesina ilustrada”. Popularitatea lui Vila-Matas a crescut odată cu publicarea cărții sale „Historia abreviada de la literatura portátil”( „A Brief History of Portable Literature”)  în 1985.
Romanul „Sub semnul lui Dylan” a fost inclus de La Vanguardia în topul celor mai bune zece cărți publicate în limba spaniolă în 2012. Opera sa a fost distinsă cu nenumărate premii, printre care Premiul Ciudad de Barcelona, Prix du Meilleur Livre Étranger, Premiul Național al Criticilor din Spania și Premiul Academiei Regale Spaniole.
 
Face parte din Ordinul Cavalerilor Finnegans, pe scutul cărora se regăsește un citat extras din a doua parte a romanului Ulise, de James Joyce: „Mulțumesc! Cât de măreți suntem în dimineața asta!“
 

Cărți de: Enrique Vila-Matas

Nu exista produse conform criteriilor selectate.