0

Shopping cart

0 items - 0,00 RON

Vreau cartea!

Devis Grebu este un pictor și ilustrator renumit pe plan internațional.

S-a născut la Constanța în 1933 și a studiat la secția de pictură a Institutului de Arte Plastice „N. Grigorescu“ din București. La vârsta de 23 de ani a devenit membru al Uniunii Artiștilor Plastici, din care a fost exclus pe motive ideologice un an mai târziu, nepermițându-i-se ulterior să expună în nicio galerie de artă. A părăsit țara în 1964.

În anii 1970 a căpătat cetățenia franceză, pe care o păstrează și acum, alături de cea română. A reprezentat Franța prin diverse expoziții personale, realizări editoriale, de presă, conferințe și participări la diferite colocvii internaționale, în multe țări ale Europei și Asiei, precum și în Statele Unite. Are onoarea de a reprezenta Franța și în cartea de referință WHO’S WHO a celor mai buni desenatori ilustratori din lume.

Ca ilustrator de presă a colaborat de-a lungul a peste 50 de ani în mod consecvent și substanțial, cu numeroase publicații printre care unele de renume internațional, ca: The New York Times, Washington Post, International Herald Tribune, Le Monde, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Ha’aretz, Wall Street Journal, Time Magazine, Life, Newsweek, Boston Globe, L’Express, Le Point, Le Figaro, Forbes, Business Week, Playboy, Harper’s Bazaar, Atlantic Monthly, Sports Illustrated, Psychology Today, Liberation, Le Monde Diplomatique etc.

A colaborat cu unele dintre cele mai reputate edituri din lume, precum Gallimard, Flammarion, Seuil, Hachette, Penguin, Random House, Simon & Schuster, Thames & Hudson și altele, realizând ilustrații pentru zeci de cărți pentru adulți și pentru copii și publicând volume de autor. În România, Devis Grebu colaborează cu Editura ALL. În 2014 a apărut volumul „Psihopolitica”, conceput împreună cu regretatul psihiatru Florin Tudose, iar în 2016 a creat cartea de colorat pentru toate vârstele intitulată „Culori și tradiții în folclorul românesc”, care reunește tablouri rustice originale inspirate de spiritul ludic și de energia vitală a culturii noastre populare.

Cărți de: Devis Grebu

Seteaza crescator

Seteaza crescator