0

Shopping cart

0 items - 0,00 RON

Vreau cartea!

Autorul scoțian contemporan Andrew Nicoll are un blazon de foarte bun povestitor, iar romanele lui au fost traduse în peste 20 de limbi.

S-a născut în 1962 la Dundee, în Scoţia. A fost silvicultor înainte să devină jurnalist. În prezent scrie articole politice pentru The Sun, face zilnic naveta până la Edinburgh și scrie ficțiune în tren.

A publicat proză scurtă în numeroase reviste, printre care şi New Writing Scotland. În 2008 şi-a făcut debutul editorial cu romanul „A fost odată ca niciodată” („The Good Mayor”; Editura ALLFA, 2014), distins cu Premiul Saltire pentru cel mai bun roman de debut al anului. A fost urmat de alte romane: „The Love and Death of Caterina” (2011), „Dacă citeşti asta înseamnă că am murit” („If You’re Reading This, I’m Already Dead”, 2012; Editura ALLFA, 2013) și „The Secret Life and Curious Death of Miss Jean Milne” (2015). 

„Cât am așteptat un răspuns de la edituri, m-am îndoit cumplit de cartea mea. Aștepți, zi de zi, lângă cutia poștală și nu vine niciun răspuns, până când într-o zi vine, dar e «Ia mai slăbește-ne!». Teama mea cea mai mare era să nu fiu ca unul dintre tipii ăia de la concursurile de talente care-și închipuie că pot să cânte și cărora nimeni nu îndrăznește să le spună adevărul. Eu eram tipul care-și închipuia că a scris o carte. Sigur, maică-ta zice că-i grozavă, dar... De-abia când mi-am văzut romanul publicat m-am convins că am făcut un lucru bun.“ (Andrew Nicoll)

 

Cărți de: Andrew Nicoll

Nu exista produse conform criteriilor selectate.