0

Shopping cart

0 items - 0,00 RON

Vreau cartea!

Albert Ellis (1913-2007) a fost un psiholog american considerat creatorul revoluției cognitive în psihologie și fondatorul terapiei rațional-emotive și comportamentale. A scris și a publicat 75 de cărți și 1.200 de articole.

Ellis a studiat psihologia la Universitatea Columbia și și-a început activitatea de psihoterapeut în 1943, într-un modest cabinet particular, pentru a primi apoi postul de psiholog senior într-o clinică de psihiatrie. În anul 1949 devenea deja psiholog șef al Centrului de diagnostic din New Jersey.

Prin intermediul cărților și articolelor sale, dar și al conferințelor susținute în fața profesioniștilor în sănătate mintală și a publicului larg, Ellis și-a făcut cunoscute teoriile originale în domeniul cogniției. Datorită principiilor terapiei rațional-emotive și comportamentale, s-a bucurat de o mare influență în sectorul psihoterapiei și al consilierii psihologice, iar în anul 1985 i s-a decernat Premiul Asociației Americane de Psihologie pentru contribuția deosebită la știința comportamentului uman. În anii 1980, terapia sa rațional-emotivă a devenit cunoscută și aplicată în întreaga lume. 

Cărți de: Albert Ellis

Seteaza crescator

Seteaza crescator