0

Shopping cart

0 items - 0,00 RON

Vreau cartea!

Ziarista Ada‑Michaela Ciobanu, văduva pictorului Mircea Ciobanu, este continuatoarea memoriei artistului şi promotoarea, în ţară şi în străinătate, a operei acestuia. În 1993, la doi ani după decesul pictorului, organizează o primă expoziţie Ciobanu la Basel, sub patronajul Ambasadorului României la Berna. În octombrie 1994 readuce numele şi opera lui Ciobanu în atenţia publicului bucureştean printr-o mare expoziţie la Palatul Parlamentului. În 1995 îngrijeşte şi finanţează publicarea manuscrisului lui Mircea Ciobanu, Estetica morţii, roman apărut la Editura Maşina de Scris. În 1996 îi încredinţează Micaelei Slăvescu traducerea acestuia în franceză, iar în anul 1998 apare la Londra, la Editura Minerva Press, versiunea în limba engleză a romanului, tradusă de Patricia Georgescu.

În 1997, Ada‑Michaela Ciobanu produce, în colaborare cu Televiziunea Română şi cu fratele artistului, doctorul Nicolae Ciobanu, filmul documentar Mircea Ciobanu sau Magia albă a imaginii. În anul 2000 organizează la Geneva o nouă expoziţie cu operele artistului. Ulterior alcătuieşte dosarul de presă despre Mircea Ciobanu, în limbile franceză şi engleză. În 2007 fondează asociaţia culturală Mircea Ciobanu : Mémoire d’un artiste şi inaugurează site‑ul www.ciobanu.ch, care pune la dispoziţia publicului iubitor de artă din lumea întreagă documente şi înregistrări legate de biografia artistului, precum şi imagini cu operele lui Ciobanu aflate în colecţia familiei. De asemenea, realizează un film de 16 minute intitulat Mircea Ciobanu – Histoire d’une oeuvre engloutie, postat pe site‑ul www.ciobanu.ch.

Din anul 2009 este membră a societăţii ProLitteris, cu sediul la Zürich, care seocupă de gestiunea drepturilor de autor în Elveţia şi în lumea întreagă.  

Cărți de: Ada-Michaela Ciobanu

Nu exista produse conform criteriilor selectate.