Navigare rapida
Cauta autor sau colectie carte

Urmareste-ne pe

facebook   twitter

Valerio Massimo Manfredi

Valerio Massimo Manfredi

Valerio Massimo Manfredi s-a născut la Modena în 1943, este de profesie arheolog, specialist în Antichitatea greco-romană. A predat la mai multe universități de prestigiu din Italia și din străinătate și a publicat numeroase articole și studii în jurnale academice și reviste de profil. Scrie și lucrări de ficțiune: a publicat douăzeci și două de romane, care au fost distinse cu premii literare importante și care s-au vândut în peste douăsprezece milioane de exemplare în întreaga lume.

In prezent, este profesor de arheologie la Universitatea Bocconi din Milano. A predat şi a ţinut conferinţe la cele mai prestigioase instituţii ştiinţifice italiene şi din întreaga lume. A condus, de asemenea, importante expediţii arheologice şi săpături în multe localităţi din zona mediteraneeană. Colaborează ca specialist în istorie antică la revista Panorama şi cotidianul Il Messaggero. A publicat numeroase articole şi studii, printre care Mare greco şi I greci d’Occidente (împreună cu Lorenzo Braccesi), Gli etruschi in Val Padana (împreună cu Luigi Malnati), I celti d’Italia (împreună cu Venceslas Kruta).

Printre romanele sale se numără Palladion (1984), Lo scudo di Talos (1988), Le paludi di Hesperia (1995), La torre della solitudine (1996). În limba română au apărut trilogia Alexandru cel Mare, Faraonul nisipurilor, Ultima legiune, Akropolis, Împărăţia dragonilor, Tiranul, Talismanul Troiei, Armata pierdută, Oracolul si Idele lui Martie.

Trilogia Alexandru cel Mare (Alèxandros, 1998; Editura ALLFA, vol. I, II, 2001; vol. III, 2002) a fost tradusă în treizeci și opt de limbi și publicată în șaizeci și două de țări. Drepturile de ecranizare au fost cumpărate de Universal Pictures.

Romanul Ultima legiune (LʼUltima legione, 2002; Editura ALLFA, 2003) a fost ecranizat în regia lui Doug Lefler, avându-i în distribuție pe Colin Firth și Ben Kingsley. A scris și scenarii pentru film. De asemenea, este realizator de programe culturale și documentare pentru televiziune, colaborând cu producători internaționali de renume.

Carti de Valerio Massimo Manfredi


farmacologie   plante   oxford   geografie   chimie   mic atlas   merck   desen   sociologie   suflete pereche   medicina   musso   pixi   te iubesc   soboratii   informatica   engleza   guillaume musso   istoria universala   educatie plastica   pachet   harrison   marketing   romana   ecn   english g 2000   pisicile   salate   spock   asistenti   ecdl   middlemarch   caietul elevului   cecelia ahern   revolutia franceza   clubul iubitoarelor de ciocolata   pocket teacher   100   enciclopedie   limba romana   diplomatia   dictionar   compendiu de pediatrie   itsy   biologie   retete   fizica   consumatorul de suflete   istorie   copleston   psihologie   limba si literatura romana   english   365   chemarea ingerului   roma   atlas geografic   adamache   istoria filosofiei   cultura civica   exploratorii   pisicile razboinice   24 de retete   istoria romanilor   gargui   sosuri   oksa   ahern   gandhi   tic   cheia   laura adamache   erin hunter   carte pentru joc si joaca   condimente   oksa pollock   anatomia   diana   atlas   supravietuitorii   manfredi   anatomia omului   enciclopedia   napoleon   ghid   manualul merck   istoria   atlas rutier   six sigma   medicina interna   shantaram   sanctus   matematica   anatomie   semiologie   manual   germana   fata de hartie   asistenti medicali   covey