0

Shopping cart

0 items - 0,00 RON

Vreau cartea!

Valerio Massimo Manfredi s-a născut la Modena în 1943, este de profesie arheolog, specialist în Antichitatea greco-romană. A predat la mai multe universități de prestigiu din Italia și din străinătate și a publicat numeroase articole și studii în jurnale academice și reviste de profil. Scrie și lucrări de ficțiune: a publicat douăzeci și două de romane, care au fost distinse cu premii literare importante și care s-au vândut în peste douăsprezece milioane de exemplare în întreaga lume.

In prezent, este profesor de arheologie la Universitatea Bocconi din Milano. A predat şi a ţinut conferinţe la cele mai prestigioase instituţii ştiinţifice italiene şi din întreaga lume. A condus, de asemenea, importante expediţii arheologice şi săpături în multe localităţi din zona mediteraneeană. Colaborează ca specialist în istorie antică la revista Panorama şi cotidianul Il Messaggero. A publicat numeroase articole şi studii, printre care Mare greco şi I greci d’Occidente (împreună cu Lorenzo Braccesi), Gli etruschi in Val Padana (împreună cu Luigi Malnati), I celti d’Italia (împreună cu Venceslas Kruta).

Printre romanele sale se numără Palladion (1984), Lo scudo di Talos (1988), Le paludi di Hesperia (1995), La torre della solitudine (1996). În limba română au apărut trilogia Alexandru cel Mare, Faraonul nisipurilor, Ultima legiune, Akropolis, Împărăţia dragonilor, Tiranul, Talismanul Troiei, Armata pierdută, Oracolul si Idele lui Martie.

Trilogia Alexandru cel Mare (Alèxandros, 1998; Editura ALLFA, vol. I, II, 2001; vol. III, 2002) a fost tradusă în treizeci și opt de limbi și publicată în șaizeci și două de țări. Drepturile de ecranizare au fost cumpărate de Universal Pictures.

Romanul Ultima legiune (LʼUltima legione, 2002; Editura ALLFA, 2003) a fost ecranizat în regia lui Doug Lefler, avându-i în distribuție pe Colin Firth și Ben Kingsley. A scris și scenarii pentru film. De asemenea, este realizator de programe culturale și documentare pentru televiziune, colaborând cu producători internaționali de renume.

Cărți de: Valerio Massimo Manfredi

Seteaza crescator

  1. -40% NUMELE MEU ESTE NIMENI vol. I Jurământul

    Pe îndepărtata insulă Itaca, băiatul Odiseu ascultă poveştile regelui Laertes despre expediţia argonauţilor, despre uriaşul Hercule, despre lupte şi aventuri în lumi misterioase, guvernate de zei, iar în tot acest timp visează cu ochii deschişi spre mare.

  2. -40% NUMELE MEU ESTE NIMENI. Vol. al II-lea: ÎNTOARCEREA

    Învingându-i pe troieni după zece ani de război, Odiseu și oamenii lui își încep lungul drum spre casă, presărat de nenumărate primejdii. Eroul trece cu dibăcie peste toate obstacolele, dar mânia zeului Poseidon îl face să plătească un preț cumplit: viața camarazilor lui. Rămas singur, fără nicio corabie, cu sufletul pârjolit de dorul de casă și apărat numai de prezența discretă a zeiței Atena, Odiseu reușește să ajungă în Itaca, însă încercările care îl așteaptă depășesc până și cel mai crunt coșmar.  

Seteaza crescator

Abonează-te acum la newsletterul nostru și iți vom trimite pe email un cod de reducere de 5% din valoarea totală a primei tale comenzi pe all.ro