0

Shopping cart

0 items - 0,00 RON

Vreau cartea!

Marcus Clarke (1846-1881), născut la Londra, emigrează în 1863 în Australia, unde unchiul lui era judecător. În 1867, se alătură redacției cotidianului Argus din Melbourne. Trei ani mai târziu, la propunerea ziarului, vizitează Tasmania ca să se documenteze pentru articolele pe care le scria despre coloniile penitenciare britanice. Din această experiență se va naște concepția ce va sta la baza celui mai cunoscut roman al său, care începe să apară în martie 1870 în foileton în The Australasian, sub titlul His Natural Life, și care, la publicarea în volum, se va numi Pentru toată viața (For the Term of His Natural Life, 1874; Editura ALLFA, 2015). Foarte apreciat de contemporani, Marcus Clarke înființează în 1868 Yorick Club, din care vor face parte cele mai importante personalități ale lumii literare australiene. Printre scrierile lui se mai numără pastilele de umor The Peripatetic Philosopher (1869) și romanul Long Odds (1870).

Cărți de: Marcus Clarke

Seteaza crescator

  1. -40% Pentru toată viața

    În Londra secolului al XIX-lea, Sir Richard Devine este condamnat pentru o crimă pe care nu a comis-o și deportat în cumplitele colonii penitenciare din Tasmania de astăzi. Luându-și un alt nume, ca să nu păteze reputația mamei sale, el descoperă la sosirea în Tasmania o lume subumană, în care legea o fac trădarea, cruzimea și sălbăticia, iar singura alinare este prezența diafană a Sylviei, soția nemilosului căpitan Frere. Dar când se ivește ocazia, este oare evadarea posibilă? Mâna destinului se întinde uneori dincolo de puterea noastră de înțelegere.

Seteaza crescator

Abonează-te acum la newsletterul nostru și iți vom trimite pe email un cod de reducere de 5% din valoarea totală a primei tale comenzi pe all.ro