0

Shopping cart

0 items - 0,00 RON

Vreau cartea!

Autor a peste 10 romane, stăpânul unei imaginații în perpetuă ascensiune, Jim  Crace a fost nominalizat pentru premiul Man Booker și a câștigat alte numeroase premii literare. 

S-a născut în 1946, la St Albans, în Marea Britanie. A studiat literatură engleză la Birmingham College of Commerce și a lucrat ca voluntar în Sudan, realizând programe educative pentru televiziune. În calitate de membru al Tinerilor Socialiști, a militat pentru dezarmare nucleară și independența coloniilor. La întoarcerea în Anglia, a lucrat pentru BBC, unde a continuat să realizeze programe educative. A debutat în 1974, în The New Review, cu povestirea „Annie, California Plates”. Primul său roman, „Continent” (1986), marchează și începutul succesului său internațional, fiind distins cu premii prestigioase: Whitbread First Novel of the Year Award, David Higham Prize for Fiction și premiul pentru ficțiune al cotidianului The Guardian. În 1997, „Quarantine” a fost desemnat Whitbread Novel of the Year și a fost nominalizat pentru Booker Prize. „Being Dead” (1999) a fost nominalizat la Whitbread Fiction Prize și a câștigat U.S. National Book Critics Circle Award for Fiction în anul 2000. „Recolta” („Harvest”, 2013; Editura ALLFA, 2014), nominalizat la Premiul Man Booker, este cel mai recent roman al său. Jim Crace este membru al Royal Society of Literature și doctor honoris causa al University of Central England. Locuiește și scrie în Birmingham, Marea Britanie. 

www.jim-crace.com

Cărți de: Jim Crace

Seteaza crescator

  1. -30% RECOLTA

    „Recolta” a fost nominalizat la Premiile Man Booker și Goldmisths în 2013, a câștigat James Tait Black Prize Fiction în 2014. În vara lui 2015 a fost desemnat câștigătorul prestigiosului International IMPAC Dublin Literary Award, în valoare de 100.000 de euro.  

  2. -30% Casa Molimei

    Considerată cândva cel mai sigur şi mai prosper loc de pe pământ, America este acum un tărâm devastat, unde maşinăriile nu mai funcţionează, iar metalul este la mare preţ. Pământul este otrăvit, iar oamenii, atâţia câţi au mai rămas, pornesc într-un exod neîntrerupt spre est, spre Europa, ultima lor speranţă.

Seteaza crescator