0

Shopping cart

0 items - 0,00 RON

Vreau cartea!

 

Alex. Ștefănescu este critic şi istoric literar, prozator, dramaturg, publicist și realizator de emisiuni TV.

S-a născut la 6 noiembrie 1947 în Lugoj. Începând din 1990, a fost redactor al revistei „România literară” și redactor-șef în perioada 1995-2010. A scris mii de articole şi douăzeci de cărţi, dintre care a avut un mare ecou „Istoria literaturii române contemporane. 1941-2000”, apărută în 2005 (Premiul Uniunii Scriitorilor, Premiul Academiei). Volumele „Jurnal secret” (2009) şi „Bărbat adormit în fotoliu” (2010) s-au epuizat din librării şi au fost reeditate la cererea publicului.

Emisiunea „Un metru cub de cultură”, difuzată de Realitatea TV, i-a adus Premiul APTR pentru talk-show-uri în anul 2004, iar altă emisiune, realizată pentru TVR Cultural, „Istoria literaturii române contemporane povestită de Alex. Ştefănescu”, a fost distinsă cu Premiul APTR pentru emisiuni culturale în anul 2008.

În 2009 a publicat o carte despre două sute cincizeci de cărţi proaste, „Cum te poţi rata ca scriitor”. Tot în 2009, a început să realizeze şi o emisiune TV pe această temă, „Tichia de mărgăritar”. A urmat, între 2011 și 2013, emisiunea „Iluminatul public”, consacrată celor mai bune cărţi apărute după 1989. 

Un succes remarcabil are volumul „Convorbiri cu Alex. Ștefănescu”, realizat de Ioana Revnic și publicat în 2013 la Editura ALL.

www.alexstefanescu.ro

Cărți de: Alex Ștefănescu

Seteaza crescator

 1. -30% PACHET Eminescu, poem cu poem. Antumele și postumele PACHET Eminescu, poem cu poem. Antumele și postumele
  Scriitorul și criticul literar Alex. Ștefănescu ne prezintă opera poetică eminesciană într-o lumină actuală și într-un stil accesibil.
 2. -30% Eminescu, poem cu poem. La o nouă lectură: postumele Eminescu, poem cu poem. La o nouă lectură: postumele
  Alex. Ștefănescu revine la textul eminescian, înarmat cu cele mai fine instrumente de analiză și entuziasmat de frumusețea pură a acestuia.
 3. -30% Eminescu, poem cu poem. La o nouă lectură: antumele
  Eterna reîntoarcere la textul eminescian Alex. Ștefănescu caracterizează această amplă inițiativă de analiză ca pe o revenire la poezia eminesciană, fundamentată pe cea mai pură curiozitate: aceea de a descoperi izvorul emoției.
 4. Critică literară


  Volumul de față din seria Eminescu, poem cu poem ne dezvață de toate vechile obiceiuri de interpretare care au prezentat în limbaj de lemn poeziile eminesciene. 

 5. Critică literară

   

  Volumul „Eminescu, poem cu poem. Scrisoarea III” ne dezvață de toate vechile obiceiuri de interpretare care au prezentat în limbaj de lemn poezia eminesciană. 

 6. Critică literară


  Volumul de față din seria Eminescu, poem cu poem ne dezvață de toate vechile obiceiuri de interpretare care au prezentat în limbaj de lemn poeziile eminesciene. 

 7. Critică literară


  Editura ALLFA inaugurează seria de volume „Eminescu, poem cu poem” care va cuprinde întreaga operă poetică antumă a marelui poet analizată de scriitorul și criticul literar Alex. Ștefănescu.

 8. Critică literară


  Editura ALLFA inaugurează seria de volume „Eminescu, poem cu poem”, care va cuprinde întreaga operă poetică antumă a marelui poet analizată de scriitorul și criticul literar Alex. Ștefănescu.

 9. De cele mai multe ori ne imaginăm că între un critic literar și scriitori nu poate exista decât o stare de război. Focurile se aprind și se sting, dar anecdotele rămân. După mai bine de patruzeci de ani de critică literară, Alex. Ștefănescu povestește cele mai

 10. „Așa cum un copil aflat în autobuz, cu mâinile pe spătarul din față, are impresia că el execută virajele sau, apăsând cu piciorul pe podea, crede în mod naiv că el face ca autobuzul să meargă mai repede, și eu, orbit de entuziasm și recăzut în infantilism, aveam impresia că schimb ceva în țara mea. N-am schimbat nimic, nimic, nimic.“

  Alex. Ștefănescu

Seteaza crescator