Navigare rapida
Cauta autor sau colectie carte

Urmareste-ne pe

facebook   twitter

George Wolinski

George Wolinski

Georges Wolinski a fost unul dintre caricaturiștii de la „Charlie Hebdo” asasinați în atentatul terorist care a avut loc pe 7 ianuarie 2015 în redacția săptămânalului satiric.

S-a născut pe 28 iunie 1934 în Tunis. Mama lui a fost tunisiancă de origine italiană, iar tatăl său de origine poloneză. A studiat arhitectura la Paris, și, imediat după absolvire, a început să deseneze. Din 1958, ilustrațiile lui au apărut în „Rustica”, iar din 1960 a realizat și caricaturi cu teme politice. În 1961, a început colaborarea cu revista lunară de satiră „Hara-Kiri”, în care a publicat ilustrații cu teme politice, dar și erotice. Din 1961 până în 1970 a fost editor coordonator al revistei. În mai 1968, în timpul revoltelor studențești, Wolinski a înființat revista satirică „L'Enragé”, alături de Jean-Jacques Pauvert și Siné. La începutul anilor `70, Wolinski a colaborat cu artistul Georges Pichard pentru a crea „Paulette”, supliment care a fost distribuit împreună cu „Charlie Hebdo” și a creat reacții puternice la momentul publicării. A fost, de asemenea, redactor-șef al revistei „Charlie Mensuel”. Creațiile lui Wolinski au apărut și în „Action”, „Paris-Presse”, „La Gueule Ouverte”, „L' Humanité”, „Libération”,„Phosphore”, „Paris-Match”, „L'Écho des savanes” și „Charlie Hebdo”.

Carti de George Wolinski


asistenti medicali   soboratii   365   itsy   asistenti   diana   cecelia ahern   condimente   informatica   medicina interna   exploratorii   marketing   dictionar   manual   educatie plastica   manfredi   enciclopedie   compendiu de pediatrie   istoria romanilor   english g 2000   revolutia franceza   six sigma   shantaram   chimie   caietul elevului   pixi   matematica   mic atlas   suflete pereche   anatomia   carte pentru joc si joaca   desen   erin hunter   napoleon   covey   anatomia omului   copleston   plante   pisicile razboinice   manualul merck   geografie   istoria   atlas rutier   oksa pollock   istoria filosofiei   oksa   pocket teacher   psihologie   adamache   merck   musso   clubul iubitoarelor de ciocolata   limba si literatura romana   salate   istoria universala   sosuri   roma   laura adamache   gandhi   germana   24 de retete   pisicile   limba romana   middlemarch   medicina   tic   english   engleza   100   diplomatia   ecdl   gargui   atlas   guillaume musso   fata de hartie   cheia   sanctus   harrison   consumatorul de suflete   pachet   supravietuitorii   cultura civica   oxford   enciclopedia   farmacologie   chemarea ingerului   spock   romana   ecn   te iubesc   anatomie   fizica   biologie   retete   atlas geografic   ghid   istorie   ahern   sociologie   semiologie