Navigare rapida
Cauta autor sau colectie carte

Urmareste-ne pe

facebook   twitter

George Wolinski

George Wolinski

Georges Wolinski a fost unul dintre caricaturiștii de la „Charlie Hebdo” asasinați în atentatul terorist care a avut loc pe 7 ianuarie 2015 în redacția săptămânalului satiric.

S-a născut pe 28 iunie 1934 în Tunis. Mama lui a fost tunisiancă de origine italiană, iar tatăl său de origine poloneză. A studiat arhitectura la Paris, și, imediat după absolvire, a început să deseneze. Din 1958, ilustrațiile lui au apărut în „Rustica”, iar din 1960 a realizat și caricaturi cu teme politice. În 1961, a început colaborarea cu revista lunară de satiră „Hara-Kiri”, în care a publicat ilustrații cu teme politice, dar și erotice. Din 1961 până în 1970 a fost editor coordonator al revistei. În mai 1968, în timpul revoltelor studențești, Wolinski a înființat revista satirică „L'Enragé”, alături de Jean-Jacques Pauvert și Siné. La începutul anilor `70, Wolinski a colaborat cu artistul Georges Pichard pentru a crea „Paulette”, supliment care a fost distribuit împreună cu „Charlie Hebdo” și a creat reacții puternice la momentul publicării. A fost, de asemenea, redactor-șef al revistei „Charlie Mensuel”. Creațiile lui Wolinski au apărut și în „Action”, „Paris-Presse”, „La Gueule Ouverte”, „L' Humanité”, „Libération”,„Phosphore”, „Paris-Match”, „L'Écho des savanes” și „Charlie Hebdo”.

Carti de George Wolinski


germana   suflete pereche   sosuri   medicina   condimente   caietul elevului   educatie plastica   matematica   oksa   24 de retete   itsy   100   cecelia ahern   ghid   romana   cheia   salate   shantaram   fizica   retete   gandhi   laura adamache   informatica   pixi   consumatorul de suflete   adamache   limba si literatura romana   manual   revolutia franceza   chimie   ahern   atlas geografic   compendiu de pediatrie   sociologie   roma   semiologie   atlas rutier   chemarea ingerului   dictionar   diplomatia   copleston   farmacologie   pachet   istoria universala   biologie   mic atlas   te iubesc   oksa pollock   atlas   carte pentru joc si joaca   enciclopedie   anatomie   merck   ecn   marketing   desen   anatomia   imparateasa matasii   covey   diana   istorie   pocket teacher   plante   manfredi   soboratii   pisicile   ecdl   spock   napoleon   musso   english   clubul iubitoarelor de ciocolata   guillaume musso   365   psihologie   tic   istoria filosofiei   anatomia omului   pisicile razboinice   geografie   oxford   medicina interna   english g 2000   harrison   erin hunter   engleza   supravietuitorii   sanctus   middlemarch   istoria romanilor   istoria   exploratorii   enciclopedia   manualul merck   limba romana   dictionar de medicina   cultura civica   six sigma   gargui   fata de hartie