Navigare rapida
Cauta autor sau colectie carte

Urmareste-ne pe

facebook   twitter

George Wolinski

George Wolinski

Georges Wolinski a fost unul dintre caricaturiștii de la „Charlie Hebdo” asasinați în atentatul terorist care a avut loc pe 7 ianuarie 2015 în redacția săptămânalului satiric.

S-a născut pe 28 iunie 1934 în Tunis. Mama lui a fost tunisiancă de origine italiană, iar tatăl său de origine poloneză. A studiat arhitectura la Paris, și, imediat după absolvire, a început să deseneze. Din 1958, ilustrațiile lui au apărut în „Rustica”, iar din 1960 a realizat și caricaturi cu teme politice. În 1961, a început colaborarea cu revista lunară de satiră „Hara-Kiri”, în care a publicat ilustrații cu teme politice, dar și erotice. Din 1961 până în 1970 a fost editor coordonator al revistei. În mai 1968, în timpul revoltelor studențești, Wolinski a înființat revista satirică „L'Enragé”, alături de Jean-Jacques Pauvert și Siné. La începutul anilor `70, Wolinski a colaborat cu artistul Georges Pichard pentru a crea „Paulette”, supliment care a fost distribuit împreună cu „Charlie Hebdo” și a creat reacții puternice la momentul publicării. A fost, de asemenea, redactor-șef al revistei „Charlie Mensuel”. Creațiile lui Wolinski au apărut și în „Action”, „Paris-Presse”, „La Gueule Ouverte”, „L' Humanité”, „Libération”,„Phosphore”, „Paris-Match”, „L'Écho des savanes” și „Charlie Hebdo”.

Carti de George Wolinski


deutsch   farmacologie   oksa pollock   english   carte pentru joc si joaca   pachet   musso   istoria filosofiei   germana   pisicile razboinice   desen   shantaram   cecelia ahern   pisicile   istoria universala   roma   exploratorii   english g 2000   soboratii   chemarea ingerului   oxford   100   compendiu de pediatrie   anatomia   cheia   ghid   erin hunter   mic atlas   gargui   dictionar de medicina   itsy   atlas   medicina interna   pixi   guillaume musso   suflete pereche   supravietuitorii   gandhi   educatie plastica   harrison   manfredi   informatica   geografie   merck   enciclopedie   napoleon   sanctus   chimie   adamache   psihologie   six sigma   biologie   oksa   24 de retete   sociologie   retete   imparateasa matasii   limba si literatura romana   atlas geografic   tic   ecn   medicina   fizica   plante   pocket teacher   consumatorul de suflete   manualul merck   engleza   salate   atlas rutier   manual   caietul elevului   istoria romanilor   sosuri   ahern   cultura civica   te iubesc   anatomie   romana   anatomia omului   fata de hartie   spock   middlemarch   limba romana   copleston   clubul iubitoarelor de ciocolata   ecdl   istoria   365   istorie   revolutia franceza   enciclopedia   marketing   condimente   diplomatia   semiologie   covey   laura adamache   matematica   dictionar